Utstyr

Dersom du skal prøve undervannsrugby er det fint om du tar med deg dykkermaske, snorkel og svømmeføtter med hel fot dersom du har dette (ABC-utstyr). Ellers så kan du låne av oss.

Etterhvert som en blir bedre og bestemmer seg for at dette er en sport som man har lyst til å fortsette med bør en skaffe seg personlig ABC-utstyr selv samt hettesett og hvit badedrakt/badebukse.

Her er noen Norske nettbutikker som selger utstyr som kan brukes til undervannsrugby:

Fridykker.com

Har egen kategori for undervannsrugby inkludert hettesett, maskestropper og hvitt badetøy.

Frivannsliv

Har bra utvalg i fridykkerutstyr som snorker, masker og svømmeføtter som passer bra til undervannsrugby.

Nemo classic diving

Holder til i Damsgårdsveien i Bergen. Har noe fridykkerutstyr som passer til undervannsrugby som masker og snorkler.


Anbefalt utstyr:

Her er er et utvalg av utstyr som er mye brukt av våre spillere.

Masker:
  1. Scubapro Futura 1: Den mest brukte undervannsrugbymaska i Norge.
  2. Omer Abyss: Et annet populært valg. Oppgraderingssplinter bør kjøpes med, mykere silikon enn Futura 1.
  3. Cressi Superocchio: Et annet populært valg, ikke like robust som Futura1, mykere silikon enn Futura 1.
  4. Aqualung Sphera: Maske med buet glass og vidt synsfelt, denne typen masker er populære i Colombia. Ikke like robust som Futura 1.
Svømmeføtter:
  1. Technisub Stratos FP: De vanligste nybegynnerføttene, relativt god kraft sammenlignet med de fleste andre gummi/plastføtter og de fleste synes disse er rimelig behagelige.
  2. Nemo svømmeføtter –  Rugby fins: Helfot glassfiberføtter som foretrekkes av en rekke erfarne spillere som prioriterer kraft. Fås i forskjellige stivheter og også i karbonfiber.
  3. Waterways Rugby fins: Glassfiberføtter med hælstropp. Hælstroppføtter krever en del tilvenning og kan være ubehagelige før en vender seg til disse. Fås i forskjellige stivheter. Finnes også med blad i karbonfiber.
  4. Waterways Hockey fins: Lik Waterways rugby fins men har litt lenger finneblad. Samme utordringer med at de krever tilvenning. Litt høyere topphastighet enn disse, men også litt mindre manøvrerbare.
Snorker:

Dersom snorkelen er lang bør den kuttes av rett over hodet slik at den ikke gir for mye motstand i vannet og ikke hekter seg fast i ting. Vi anbefaler en enkel snorkel med stor diameter for god luftgjennomstrømning, uten ventil.

  1. Beuchat Tubair: En av de mest brukte snorklene for undervannsrugby. Robust og kraftig gummisnorkel med stor diameter. VInklet munnstykker slik at den kun passer å ha på høyre side av hodet. Enkelte syns at munnstykket blir litt vel stort.
  2. Cressi America black: En enkel snorkel, men som har rimelig stort tverrsnitt. Har mykt og behagelig munnstykke.